Inlagd sill
4 portioner

Ingredienser:
2 burkar matjessill
3 dl gräddfil
1 dl vispgrädde
2 msk majonnäs
2 msk chilisås
några droppar tabasco
massor av finklippt dill
 

Låt sillen rinna av och lägg den i blöt ett dygn i mjölk.

Vispa grädde, blanda ned gräddfil, majonnäs, chilisås, tabasco och finklippt dill.
Skär sillen i bitar och lägg dem i blandningen och rör om.
Låt skålen stå kallt ett dygn.
Servera gärna med nykokt potatis, hårdkokta ägg och tomater.

 

Glöm inte snapsen

 

 

 

Sillatårta

Ingredienser:

1 burk matjessill (fin hacka)

2 dl cremefraiche

1 msk vinäger

1,5 msk senap (vanlig)

1 pkt fryst dill

3 msk socker (ej vid marinerad sill)

7 kokta ägg (fin hacka)

1 gul lök (fin hacka)

vitpeppar

Hönökaka (polar)

 

Ta 2 halvor av brödet. lägg samman som en rund botten.

lägg på de finhackade ingredienserna.

lägg på ytterligare 2 halvor och dekorera med cremefraiche, 5 finhackade ägg, rödlök och dill.

 

Jag garanterar en smakupplevelse. Själv äter jag inte matjessill men denna tårta....Minst halva för mig själv.